,

Obaveštenje za sve korisnike projekta besplatne pravne pomoći

Pružanje besplatne pravne pomoći u uslovima proglašenog vanrednog stanja za sva interno raseljena lica, izbeglice i povratnike po osnovi sporazuma o readmisiji.
Usled proglašenog vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog epidemije virusa Korona, projekat besplatne pravne pomoći će nastaviti da pruža svoju pomoć svim starim i novim korisnicima u prilagođenim uslovima komunikacije.

U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, do daljnjeg neće biti sastanaka sa korisnicima u projektnim kancelarijama i na terenu. Sva komunikacija će se obavljati putem telefona i interneta, i to na sledeći način:
– Besplatan broj 0800 108 208 je svaki dan u funkciji od 9 do 15h i preko njega možete dobiti informacije ili zakazati razgovor (sastanak na daljinu) sa našim pravnim savetnicima i advokatima;
– Dokumenta koja će vam naši pravni savetnici i advokati zatražiti možete slati skenirano ili uslikane putem e-mail-a, koju možete dobiti pozivnom na besplatan broj 0800 108 208.
– Punomoćja za potpisivanje će vam biti poslata putem e-mail-a, ili postom. Potpisana punomoćja možete poslati postom na adresu jedne od projektnih kancelarija.

Sva tekuća ročišta se do daljnje obustavljaju u skladu sa odredbama o vanrednom stanju na celoj teritoriji Srbije, uključujući i pravno zastupanje pred institucijama na teritoriji Kosova i Metohije.