Београд, 08.05.2018.

Пројекат бесплатне правне помоћи представио нацрт извештаја „Медијација на Косову и Метохији“

Пројекат Европске уније „Заштита и унапређење имовинских права расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији“, чији је корисник Канцеларија за Косово и Метохију, организовао је у уторак, 8. маја 2018. године презентацију нацрта извештаја и панел дискусију на тему „Медијација на Косову и Метохији“.

Блажо Недић, експерт за друштвена питања са вишегодишњим искуством медијатора, представио је Извештај који даје преглед правног оквира за примену медијације на Косову и Метохији, основна начела и принципе медијације дефинисане законима и подзаконским актима, као и основне информације о примени медијације у оквиру правосудног система, тзв. Косовске агенције за имовину и правних факултета, као и најзначајније пројекте међународних организација и организација цивилног друштва активних на Косову и Метохији.

Седмој по реду панел дискусији коју пројекат бесплатне правне помоћи организује, поред представника Канцеларије за Косово и Метохију и пројекта, присуствовали су и представници УНХЦР-а, удружења која раде са ИРЛ са КиМ и експерти пројекта.