,

ПРАВНИ ТИМ ПОНОВО У ПРОКУПЉУ

Правни тим нишке канцеларије пројекта бесплатне правне помоћи организовао је у сарадњи са повереником са избеглице и миграције у Прокупљу другу теренску посету овом граду. Током ове теренске посете, одржане 15. октобра 2019. године, тиму се обратило седам потенцијалних клијената са правним проблемима за које им треба асистенција.

Два повратника на основу споразума о реадмисији се обратила су се правном тиму са захтевом за прибављање извода из матичне књиге рођених и држављанства за себе и своје породице, док је четворо затражило помоћ за упис у матичне књиге рођених Републике Србије. Расељено лице са Косова и Метохије затражило је правну помоћ поводом узурпираног стана у Приштини. Тим је прикупио неопходне податке и попунио захтеве за пружање правне помоћ за све који се су током ове посете изнели своје правне проблеме.

У јулу ове године мобилни тим нишке канцеларије се у Прокупљу састао са пет странака за које је попуњена апликација за пружање правне помоћи или им је дат усмени правни савет.

Током ове теренске посете, правни саветници Владана Савић и Драган Гавриловић дали су изјаве о раду пројекта за портал Града Прокупља, који је направио кратку репортажу о пројеку у свом билтену. Репортажу можете погледати ОВДЕ.