,

ПРАВНИ САВЕТНИЦИ ПРОЈЕКТА РАЗМЕНИЛИ ИСКУСТВА СА КОЛЕГАМА ИЗ ХРВАТСКЕ

ео тима пројекта бесплатна правне помоћи посетио је у склопу студијске туре удружења, државне институције у Хрватској који се баве правним проблемима избеглица и угрожених група, као и кориснике програма стамбеног збрињавања.

Током студијске туре, која је траја од 20- 24. маја 2019. године, тим од четрнеаст ескперата разменио је искуства са удружењима која пружају бесплатну правну помоћ у Славонском Броду и Сиску, као и УНХЦР-ову канцеларију у Загребу и кориснике којима су ова удружења помогла у поступцима стамбеног збрињавања.

Поред ових удружења, тим је посетио и Држани уред за обнову и стамбено збрињавање, где су имали прилике да се упознају са организацијом и функционисањем Регионалног програма за стамбено збрињавање у Хрватској, а службеници Министарства правосуђа су тиму представили Закон о бесплатној правној помоћи и његово спровођење. Експерти пројекта састали су се током ове туре и са градоначелницима Книна и Кистање.

Студијска тура у Хрватској прва је тура коју пројекат бесплатне правне помоћи организује у циљу размене искустава са земљама региона на пољу збрињавања избеглица и расељених лица и повратника, као и решавања последница насталих конфликтима.

Uvodna info sesija projekta odrzana 27.marta 2019. from Pravna Pomoć on Vimeo.