,

Отворена врата за бесплатну правну помоћ у општини Беочин

У организацији пројекта бесплатне правне помоћи и општине Беочин, 27. фебруара 2020. године одржан је отворени јавни скуп, под називом Отворена врата, за све избеглице, интерно расељена лица и повратнике по споразуму о реадмисији који су регистровани и живе на територији ове општине.

Циљ Отворених врата био је да се сви заинтересовани обавесте о правној помоћи коју пројекат бесплатно пружа овим групацијама како би решили правне проблеме настале као последица њиховог миграционог статуса. Уз то, свим присутнима било је омогућено да у приватности изложе своје правна проблеме правним саветницима пројекта који су овом приликом били у Беочину.

У уводном делу су се грађанима окупљеним у свечаној сали општине Беочин обратили руководилац општинског одељења за имовинске, опште и заједничке послове Бранислава Милојевић и правни саветници на пројекту адвокати Владимир Мојсиловиц и Миа Фукда Софијанић. Представљени су сви напори и планови општине Беочин усмерени ка помоћи повратницима и расељеним лицима, као и конкретни примери и резултати помоћи које пројекат бесплатне правне помоћи пружа овим угроженим групама.

Овом скупу присуствовало је преко 40 заинтересованих грађана Беочина који имају статус једне од ове три групе корисника правне помоћи, док су са десеторо њих одржани појединачни састанци са правним саветницима пројекта, током којих су дати правни савети и отворене апликације за даље пружање бесплатне правне подршке.