,

ОДРЖАНА ПЕТА ОБУКА ЗА МЛАЂЕ ПРАВНЕ САВЕТНИКЕ

Десет млађих правних саветника присуствовало је петoj обуци коју је пројекат бесплатне правне помоћи организовао од 11-12. јуна 2020. године у Врњачкој Бањи.

Током ове обуке, коју је отворио вођа пројектног тима Радош Дабетић, адвокати на пројекту Владимир Мојсиловић и Миа Фукуда Софијанић представили су полазницима рад Косовске агенције за приватизацију и Посебне коморе Врховног суда у Приштини у поступцима приватизације државних и друштевних предузећа на Косову и Метохији. Полазници су имали и две вежбе – предузимање правних радњи у предмету.

Експерт за реамисију Ивана Андрејевић представила је колегама како сарадња са локалним удружењима олакшава и оснажује пружање правне помоћи повратницима на основу споразума о реадмисији.

Дводневна обука део је активности пројекта Европске уније “Пружање правне помоћи И информација неопходних за зашттиту И остваривање права интерно расељених лица, избеглица и повратника” које имају за циљ да оспособе младе стручњаке за рад са овим угроженим групацијама како би овај вид помоћи био одрижив и увек доступан онима којима је правна помоћ потребна.