,

Обавештење за све кориснике пројекта бесплатне правне помоћи

Пружање бесплатне правне помоћи у условима проглашеног ванредног стања за сва интерно расељена лица, избеглице и повратнике по основи споразума о реадмисији
Услед проглашеног ванредног стања у Републици Србији због епидемије вируса Корона, пројекат бесплатне правне помоћи ће наставити да пружа своју помоћ свим старим и новим корисницима у прилагођеним условима комуникације.

У складу са препорукама Владе Републике Србије, до даљњег неће бити састанака са корисницима у пројектним канцеларијама и на терену. Сва комуникација ће се обављати путем телефона и интернета, и то на следећи начин:
– Бесплатан број 0800 108 208 је сваки дан у функцији од 9 до 15х и преко њега можете добити информације или заказати разговор (састанак на даљину) са нашим правним саветницима и адвокатима;
– Документа која ће вам наши правни саветници и адвокати затражити можете слати скенирано или усликане путем е-маил-а, коју можете добити позивном на бесплатан број 0800 108 208.
– Пуномоћја за потписивање ће вам бити послата путем е-маил-а, или постом. Потписана пуномоћја можете послати постом на адресу једне од пројектних канцеларија.

Сва текућа рочишта се до даљње обустављају у складу са одредбама о ванредном стању на целој територији Србије, укључујући и правно заступање пред институцијама на територији Косова и Метохије.