,

НАСТАВЉЕНА ОБУКА ЗА ПРАВНИКЕ НА ПРОЈЕКТУ

У циљу даљег усавршавања и унапређивања знања правних служебика и млађих правних саветника, пројекат бесплатне правне помоћи организовао је 12. и 13. децембра 2019. године на Копаонику трећу обуку на тему заштите љуских права и пружања правне помоћи расељенима са Косова и Метохије, избеглицама из Хрватске и Босне и Херцеговине и реадмисантима.

Први дан ове дводневне обуке био је посвећен повратницима на основу споразума о реадмисији. Виши правни саветник Владимир Мојсиловић отворио је тренинг и представио полазницима споразуме о реадмисији, након чега су пројектни стручњаци за реадмисију Ивана Андрејевић и Марија Перић представиле статус реадмисаната и проблеме са којима се сусрећу у остваривању својих права у Србији.

Фокус другог дана обуке био је на правним проблемима интерно расељених лица. Правни саветници на пројекту Јасмина Жупањац и Миа Фукуда Софијанић одржале су предавање о успостављању и раду Дирекције за стамбена и имовинска питања и њене наследнице Косовске агенције за имовину.

Поред полазника, обуци су присуствовали и представници Канцеларије за Косово и Метохију, а Данијел Пантић, директор Европске консалтинг групе, предводнице конзорцијума који спроводи пројекат, посетио је обуку како би поздравио полазнике и предаваче и исказао своје задовољство организацијом обуке, као и генералним напретком пројекта.