Јагодина, 25.05.2018.

МОБИЛНИ ТИМ ПОСЕТИО ИРЛ У ЈАГОДИНИ

Мобилни тим нишке канцеларије пројекта бесплатне правне помоћи састао се 25. маја 2018. године у Јагодини са једанаеаст интерно расељених лица са Косова и Метохије.

Тим, који се састојао од млађег правног саветника Драгана Гавриловића и приправника Миљане Ђорђевић и Богдана Насковића, саслушао је пет интерно расељених лица која су се први пут обратила пројекту у вези са својим правним проблемима, који се већином тичу уништене или узурпиране имовине на КиМ. Тим је попунио пет захтева за пружање бесплатне правне помоћи и преузео постојећу документацију од нових странака.

Овом приликом тим се састао и са расељеним лицима које пројекат већ заступа у шест предмета који се тичу имовине на КиМ ради допуне документације и потписивања пуномоћја и уговора о заступању.

Пројекат бесплатне правне помоћи организовао је теренску посету Јагодини у сарадњи са повереником за избеглице и миграције у овој општини, а у циљу пружања бесплатне правне помоћи расељенима са Косова и Метохије који нису у могућности да посете најближу канцеларију пројекта.