,

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ У ПРОКУПЉУ

Правни саветници нишке канцеларије пројекта бесплатне правне помоћи Владана Савић и Драган Гавриловић састали су се са корисницима и потенцијалним корисницима пројкета у склопу теренске посете Прокупљу организоване 23. јула 2019. године.

Правни саветници су у овој теренској посети дали усмене правне савете и упутили на релеватне организације два избегла лица из Републике Хрватске и једног повратника на основу споразума о реадмисији. Овом приликом су такође саслушали правни проблем и расељеног лица из Обилића, који је затражио правну помоћ у прибављању извода из катастра непокретности у Обилићу.

Повратник на основу споразума о реадмисији се обратио правном тимом за помоћ при упису четворо деце рођене у Немачкој у матичне књиге рођених. Правни тим ће, након прикупљене одговарајуће документације, отворити предмет и започети поступак уписа у матичну књигу рођених.

Ова теренска посета, организована је у сарадњи са повереником за избеглице и миграције у Прокупљу је део је пројектих активности које имају за циљ да бесплатну правну помоћ учине доступнијом најугорженијима, који због здравственог или материјалног стања нису у могућности да путују до неке од пројектних канцеларија.