,

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ ЗА ИРЛ И ИЗБЕГЛИЦЕ У ПАРАЋИНУ

Правни тим канцеларије пројекта бесплатне правне помоћи у Нишу организовао је 22. јануара 2020. године, у сарадњи са повереником за избеглице и миграције за Параћин, теренску посету за интерно расељена лица (ИРЛ), избеглице и повратнике на основу споразума о реадмисији у Параћину.

Током ове теренске посете, тим је одржао укупно девет састанака. Осам расељних лица се обратило правном тиму поводом имовинских проблема и прибављања документације на Косову и Метохији, а једно избегло лице затражило је правну помоћ за прибављање докуменације из Босне и Херцеговине која му је неопходна за остваривање права на породичну пензију. Правни саветници су након утврђивања правних проблема прикупили неопходну документацију и попунили пријаве за пружање бесплатне правне помоћи за потенцијалне кориснике пројекта из Параћина.

Током теренске посете у Параћину, тим се састао и са повереником за избелице и миграције из Ћуприје, коме су представили мандат и активности пројекта. Ову теренску посету су испратили и локални медији. Прилог можете погледати ОВДЕ.