Прокупље, 01.09.2017.

ТИМ ПРАВНИКА РАЗГОВАРАО СА КОРИСНИЦИМА У ПРОКУПЉУ

Моблини тим Нишке канцеларије пројекта бесплатне правне помоћи састао се 1. септембра 2017. године у Прокупљу са тринаест интерно расељених лица са Косова и Метохије који имају правни проблем, а нису у могућности да посете најближу канцеларију пројекта.

Тим, који су чинили млађи правни саветник Владана Савић и приправници Миљана Ђорђевић и Драган Гавриловић, састао се у канцеларији општинског повереника за избеглице и миграције са дванаест интерно расељених лица које пројекат заступа у девет имовинско-правних поступака, два радна и једном оставинском поступку. Тим је са странкама потписао уговоре и прикупио документацију потребну за заступање.

Након састанка у повереништву, тим је обавио и једну кућну посету расељеном лицу из Суве Реке, које због лошег здравственог стања није у могућности да путује до канцеларије пројекта. Утврђено је да има три правна поблема, два имовинска и један у вези са прибављањем документације у месту порекла. За њега је попуњена апликација за пружање правне помоћи и преузета документација неопходна за заступање.

Посета је организована у сарадњи са повереником за избеглице и миграције у Прокупљу као део активности пројекта Европске уније „Заштита и унпаређење имовинских права интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији“ које имају циљ да повећају доступност бесплатне правне помоћи лицима којима је она неопходна.

Локални медији су били заинтересовани за посету мобилног тима Прокупљу и у разговору са вишим правним саветником Јасмином Жупањац упознали су се са циљевима и резултатима пројекта бесплатне правне помоћи.

Вест на порталу Топличке вести можете прочитати овде: http://toplickevesti.com/besplatna-pravna-pomoc-za-raseljena-lica.html