Чачак, 10.11.2017.

ТИМ БЕСПЛАТНЕ ПРАВНЕ ПОМОЋИ САСТАО СЕ СА ИРЛ У ЧАЧКУ

Млађи правни саветник Никола Лазић и приправници Биљана Андрејевић и Дејан Јовић састали су се 10. новембра 2017. године у Чачку са интерно расељеним лицима са Косова и Метохије којима је потребна правна помоћ.

Тим се, у канцеларији повереника за избеглице и миграције у Чачку, састао са седморо интерно расељених лица који се суочавају са имовинско-правним проблемима, али и проблемима који се односе на радне спорове. Троје расељених имају проблем узурпиране имовине на КиМ, док једно лице води парнични поступак због оштећене имовине. Мобилни правни тим је саслушао и троје људи који воде радне спорове против предузећа у којима су радили пре расељавања.

Све странке су потписале захтев за пружање бесплатне правне помоћи и прикупљена је документација наопходна за отварање предмета.

Пројекат ЕУ „Заштита и унапређење имовинских права интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији“ у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције спроводи активности мобилних правних тимова у циљу веће доступности бесплатне правне помоћи угроженим лицима која због лоше здравственог или финансијског стања нису у могућности да посете неку од канцеларија пројекта.