,

ПРОЈЕКАТ ПРЕДСТАВИО АКТИВНОСТИ ПОВРАТНИЦИМА У БУЈАНОВЦУ

У сарадњи са удружењем грађана „Ромски хуманитарни центар“ пројекат бесплатне правне помоћи огранизовао је 4. јуна 2020. године Отворена врата за повратнике на основу споразума о реадмисији у Бујановцу.

На почетку скупа правни тим је окупљенима представио мандат и рад пројекта, изнео неке од најчешћих правних проблема са којима се сусрећу реадмисанти након повратника у Србију, као и активности пројекта усмерене ка решавању обих проблема. Присутнима се обратио и председник удружења Шукрија Демирови истичићи да велики број повратника не поседује лична документа и има проблем да их прибави.

Овом приликом правни тим пројекта је одржао и индивидуалне састанке са реадмисантима који имају правних проблема. Укупно 14 потенцијалних корисника изложило је своје правне проблеме тиму пројекта и за све су попуњени захтеви за пружање бесплатне правне помоћи.

Отворена врата у Бујановцу четврта су по реду која организује пројекат бесплатне правне помоћи. У предходном периоду пројекат је овакав скуп организовао у Србобрану, Беочину и Владичином Хану, а у плану су и друге општине са већим бројем интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији.