,

ПРЕДСТВНИЦИ ПРОЈЕКТА СПРЕМНИ ЗА ЈАВНЕ НАСТУПЕ

У оквиру припрема за медијску кампању кроз коју се шира јавност упознаjе са пројектом бесплатне правне помоћи, услугама за кориснике, досадашњим резултатима као и о правима које циљне групе пројекта уживају као равноправни грађани, одржали смо још једну обуку за правне саветнике пројекта. Обуку је 7. марта 2023. године у Београду одржала Бојана Ђуричић, стручњак за комуникације и видљивост на пројекту.

Обука је била фокусирана на наступе правника у медијима, са акцентом на телевзију. Правницима пројекта представљени су главни приципи ефикасног медијског наступа, понашање пред камерама, као и смернице за јасне, недвосмислене одговоре на питања новинара.

Специјални гост овом приликом била је Јелена Божовић, новинар РТС-а са преко двадесет година искуства пред камерама. Она је са пролазицима поделила трикове који могу бити корисни против треме, као и нека своја специфична искуства у интервјуима.

Обука је завршена практичним делом у коме су сви полазиници давали кратке изваје о значају комуникационих тренинга организованих у склопу пројекта, које су након тога гледали и коментарисали са новинарком, од које су добили још по неку смерницу.

Ово је трећи комуникациони тренинг који смо организавли у циљу ојачавања и побољшања медијске кампање пројекта.