Младеновац, 14.08.2017.

МОБИЛНИ ТИМ ОБИШАО СТРАНКЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Млађи правни саветник Маја Лакушић и приправник Сања Микић састале су се 14. августа 2017. године са странкама на територији општине Младеновац, које због тешког здравственог или финансијског стања нису у могућности да посете неку од канцеларија пројекта.

Тим је теренску посету започео кућном посетом повратнику на Косово и Метохију, где због лоших животних услова не може да живи целе године. Странка је изложила свој имовинскоправни проблем, а тим је констатовао да је потребно прибавити додатну документацију и покренути оставински поступак.

Мобилни тим се истог дана у канцеларији повереника за избеглице и миграције састао са три странке. Брачни пар, избеглице из Хрватске, изложиле су свој проблем у вези са остваривањем права, односно накнадом за неисплаћене пензије у Републици Хрватској. Њима је дат правни савет на лицу места и упућени су на организацију која се бави оваквим случајевима. Трећа странка је стара странка пројекта која је потписала документа за покретање поступка за накнаду неисплаћених зарада, а због тешког психичког стања није у могућности да дође у канцеларију пројекта.

Ова посета спроведена је у сарадњи са повереником за избеглице и миграције у Младеновцу и део је активности пројекта Европске уније „Заштита и унапређење имовинских права интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији“ које имају за циљ да повећају доступност бесплатне правне помоћи угроженим групацијама.