Zlatibor, 26-27.10.2017.

ДОБРОМ КОМУНКАЦИЈОМ ДО ЕФИКАСНОГ ПРУЖАЊА ПРАВНЕ ПОМОЋИ

За адвокатске приправнике ангажоване на пројекту Европске уније „Заштита и унапређење имовинских права интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији“, 26. и 27. октобра 2017. године на Златибору је организована радионица из интерне и екстерне комуникације .

Циљеви дводневне радионице били су упознавање са стандардима добре комуникације, унапређење комуникационих вештина за разговоре са корисницима, особама које не могу бити кандидати за бесплатну правну помоћ и комуникација са представницима организација, институција и медија.

Поред интерактивних вежби комуникационих вештина, избегавања неспоразума и сукоба које су водиле експерти за комуникације , приправници су имали прилику да чују и искуства старијег правног саветника Николе Радосавовића у комуникацији са судовима, странкама, адвокатима и медијима.

Радионица интерне и есктерне комуникације организована је са циљем да се кроз унапређивање комуникације како унутар тима, тако и са странкама обезбеди што ефикасије пружање бесплате правне помоћи угроженим групацијама. Поред приправника и руководства пројекта, радионици је присуствовала и представница Канцеларије за Косово и Метохију Радмила Мајсторовић.