,

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ ЗА НОВЕ КОРИСНИКЕ У СВРЉИГУ

Мобилни тим нишке канцеларије пројекта бесплатне правне помоћи спровео је 22. децембра 2021. године теренску посету Сврљигу.

Девет избеглица из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине обратило се овом приликом правном тиму износећи своје правне проблеме у вези са прибављањем личне документације из места порекла. Поред тога, неки од њих потражили су правне савете у вези са откупом станова који су додиљени у оквиру порграма стамбеног збрињавања за избеглице.

Током ове теренске посете и два интерно расељена лица са Косова и Метохије затражила су правну помоћ у вези са накнадом за оштећену имовину, односно бесправно заузетом имовина у месту порекла. Свим потенцијалним корисницима током ове теренске посете дати су одговарајући правни савети, прикупљена је доступна документација и попуњени су захтеви за пружање бесплатне правне помоћи.

Након састанака са новим корисницима пројекта, правни тим састао се и са предсавником општинске управе, са којим су разговарали о тренутној ситуацији у вези са откупом станова у којима живе корисници који су се током ове посете обратили за помоћ, како би се за њих што пре пронашло најбоље решење.